maanantai 26. marraskuuta 2012








ARAGONIAN RAMIRO                                          NO: 2



Ramiron isä oli Sancho III, joka sai Navarran eli silloisen Pamplonan kuningaskunnan isältään Garcia III:lta hallittavakseen tasan vuona 1000. Kolmessakymmenessäviidessä vuodessa Sancho laajensi valtakuntaansa niin että se hänen kuollessaan käsitti Kastilian, Leonin, osia Cordoban kalifaatista sekä Ribagorzan ja Sobrarben kreivikunnat entisten Aragonian ja Pamplonan lisäksi. Sanchon valloituspolitiikka perustui etupäässä naimakauppoihin ja sopimuksiin sukulaisten kesken mutta myös aseelliseen hyökkäykseen, mikä oli tuohon aikaan jo hyvin tavallista varsinkin pohjoisempana nykyisen Ranskan alueella, jossa feodalismi kukoisti pahimmillaan. Elettiin aikaa, jolloin koillisessa Euroopassa slaavilaisia kansoja työntyi yhä pohjoisemmaksi muodostaen venäläisen pirtelön alueen alkuperäisten kansojen sekä idästä työntyvien kanssa. Välimeren eteläpuolella oli sielläkin sulatusuuni, jossa ikivanhalle foinikialaiskreikkalaisroomalaiselle pohjalle oli sekoittunut berberikansoja ja heihin taas äärimmäisestä pohjoisesta vaeltaneita heimoja, jotka islamin levitessä olivat osin työntyneet takaisin Iberian pohjoisosiin saakka. Nuo kansat Egyptin ja Espanjan välissä alkoivat hekin muodostaa itsenäistyviä valtioita ja ruhtinaskuntia vaikka tunnustivatkin arabikalifit Levantissa hallitsijoikseen. Taisteluun vallasta kaikkialla sekaantui Vatikaanin päämies, jonka suurin vastustaja vielä tuolloin oli Itä-Rooman keisari.


Jo karolinkiajalla valtio ja kirkko oli naitettu yhteen monimutkaisin sitein. Kaarle Suuren isä Pipin Pieni ja hänen isänsä Kaarle Martel olivat hyvin ymmärtäneet luostareissa koulutetun palkka-armeijan edut, luultavasti myös haitat yksinvallalle. Feodalististen periaatteiden mukaisestihan ylin vallanpitäjä joutui jakamaan kaiken mandaatteina vasalleilleen. Periaate on sama kuin nykyisessä puoluepoliittisessa systeemissä taikka nepotistisessa järjestelmässä, jossa valta jaetaan sukulaisten kesken. Missään järjestelmässä silti mikään ei takaa sen demokraattisuutta koska mandaatteja hallitsevat ovat vain ihmisiä.



Niinpä aikakausi synnytti lukuisan määrän erilaisia salaseuroja ja yhteisöjä, joista yksi tunetuimpia on Temppeliherrat.



Enenkuin menen em. asiaan luettelen Ramiro I:n esivanhempia:

isä: Sancho III Suuri, rakastajatar: Sancha de Aybar, puoliso.Muñadona de Castile

isänisä: Garcia II Sanchez ( el Temblón ), puoliso: Estefania de Bigorre

isänisänisä: Sancho II Garcéz Abarga, puoliso: Andregota Galindez de Aragon

isänisänisänisä: Garcia Sanchez I, puoliso: Toda Aznarez

iiiii: Garcia Jimenez, puoliso: Dadildis de Pallars y Ribagorza

iiiiii: Jimeno I, puoliso Leodegundia Ordoñez de Leon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti